Concurs de soluții cu premii de 2.500 lei pentru amenajarea unui spațiu de „coworking” în Campusul „Tudor Vladimirescu”

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) organizează un concurs studențesc de soluții pentru amenajarea unui spațiu de coworking în căminul T11, pe locul în care a funcționat fostul magazin de la parterul imobilului.

Campusul studențesc „Tudor Vladimirescu” trece printr-o metamorfoză continuă pentru a răspunde cât mai bine cerințelor studenților. În campus existau mai multe spații dezafectate, unele foste cluburi închise între timp, altele proprietăți ale universității care au fost recâștigate în instanță. Prin diverse proiecte și investiții din fonduri proprii acestea au fost transformate în centre de consiliere, săli de lectură, spații de coworking și de petrecere a timpului dedicat studiului. În afara activităților de consiliere, spațiile funcționează ca sală de studiu pentru studenții cazați în campus.

Modalitatea de înscriere:

În cursă se pot înscrie studenți individual, dar și în echipă, și o persoană poate depune mai multe proiecte. Pentru înscrierea în competiție trebuie completate două formulare – unul de înscriere și unul de buget, care se vor completa în format electronic. Cele două formulare vor fi expediate pe adresa bogdan.budeanu@staff.tuiasi.ro.

Temă de proiectare:

Echipele care vor depune proiecte însoțite de schițe, desene tehnice, piese tehnice precum vederi, secțiuni și amplasare în zonă, cât și reprezentări 3D în contextul oferit ca suport tehnic vor porni din start cu un avantaj. Predarea proiectelor se va face exclusiv online. Având în vedere că o parte dintre studenți sunt în vacanță, susținerea proiectelor se va face onsite sau online, în funcție de dorința fiecărei echipe/participant.

Sala trebuie să găzduiască cu ușurință multiple activități academice precum: studiu individual, studiu în grupuri, workshop-uri, prezentări susținute de proiecții video, cât și activităţi relaxante precum vizionarea unui film sau a unui documentar și organizarea unor seri de jocuri, ce pot favoriza cunoașterea și interacțiunea socială a studenților.

Mobilierul poate fi compus din piese fixe și mobile, ce permit diverse configurații. Spațiile au fost prevăzute și cu elemente ce au menirea să asigure confortul studenților:

  • iluminat artificial adaptat procesului de învățare;
  • protecție solară a ferestrelor, ce permite adaptarea luminii naturale la activitățile din sală;
  • conexiune la internet și prize;
  • plafon cu proprietăți acustice ce asigură confortul auditiv.

În Anexa 1 – puteți găsi releveul pentru spațiul, ce este propus pentru amenajare, din căminul T11;

Calendarul concursului de proiecte

  • data lansării concursului de proiecte este 11.07.2023;
  • încheierea perioadei de depunere a proiectelor este 24.07.2023;
  • discuțiile consultative și de asistență tehnică cu potențialii candidați se vor desfășura în perioada 11.07.2023 – 21.07.2023;
  • prezentarea proiectelor (onsite sau online) în fața juriului va avea loc în perioada 25.07.2023 – 28.07.2023, în funcție de programările transmise.
  • anunțarea proiectului câștigător: 28.07.2023 – 31.07.2023
  • proiectele vor trebui implementate până la data de 31.10.2023.

Pe perioada desfășurări lucrărilor de execuție, echipa câștigătoare va acorda asistență tehnică pentru implementare și realizarea proiectului.

Studenții interesați să candideze pot purta discuții consultative și de asistență tehnică cu Marius-Stelian Imbrea – Șef Serviciu Infrastructură Campus. Email: marius-stelian.imbrea@staff.tuiasi.ro sau telefon:  0745.952.728.

Proiectele pot fi depuse până pe 24 iulie 2023, la adresa de email: bogdan.budeanu@staff.tuiasi.ro 

Marți, 25.07.2023, toți candidații vor primi un e-mail de confirmare a primirii formularelor completate.

Juriu

Un juriu va evalua proiectele depuse în competiție. Acesta va fi format din: un cadru didactic de la Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino”, doi reprezentanți ai Direcției Servicii Studențești și un reprezentant al studenților. Juriul se va asigura că cel mai bun proiect răspunde la nevoile studenților.

Criterii de evaluare a proiectelor

  • FRUMOS – creativitatea amenajării spațiului
  • PRACTIC – ingeniozitatea mobilării spațiului
  • INEDIT – originalitatea organizării spațiului
  • raportul cost-rezultat al investițiilor financiare propuse
  • nivelul de detalii oferite pentru prezentarea soluției propuse (randări, schițe, prezentare)