Ce este DSS?

Dacă ai ajuns aici, înseamnă că ești unul dintre cei 8.000 de studenți ai Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI) care beneficiază de un loc de cazare în cele 21 de cămine din Campusul „Tudor Vladimirescu”, care este gestionat și administrat de Direcția Servicii Studențești (DSS).

Practic, aceasta este menirea noastră, a DSS-ului. Ca structură organizațională a universității, este subordonată Prorectoratului responsabil cu relația cu studenții, te vei întâlni cu cei 167 angajați de fiecare dată când vei avea nevoie să îți rezolvi o problemă în campus. Lucrăm pentru tine împărțiți în trei departamente – social, financiar-contabil și infrastructură, iar despre fiecare departament poți afla mai multe informații în secțiunile corespunzătoare de pe site.

În termeni generali, ne propunem să satisfacem toate nevoile comunității studențești din campus. Să o facem performant, eficient și să creăm o relație strânsă între partea administrativă a unei universități, care poate părea dificilă, birocratizată și greu de înțeles pentru un student, și comunitatea de tineri care au făcut primul pas spre viitorul lor profesional la universitatea noastră.

Deși nu am ajuns încă acolo, țintim sus. Vrem ca cel mai mare campus din Iași, să devină și unul dintre cele mai profesionist administrate din țară, să fie recunoscut ca reper în rândul campusurilor studențești din Europa de Est. Lucrând aproape cu studenții, pentru a fi racordați în permanență la nevoile acestora, vrem să le oferim condiții de cazare ireproșabile, servicii de calitate din partea personalului administrativ și să le asigurăm toate facilitățile necesare. Singurul lucru prin care putem face acest lucru este să ne ținem aproape de studenții universității; ei vor avea întotdeauna un cuvânt de spus cu privire la felul în care arată campusul și direcția în care acesta se dezvoltă.

Vrem ca studenții noștri să îmbine într-un mod plăcut învățătura cu distracția și să se simtă bine în campus și ne străduim în permanență pentru asta, muncind în toate lunile din an, fără întrerupere. De la începutul anului universitar, când pregătim pentru cazare, pe care o realizăm la începutul anului universitar, dar care continuă pe tot parcursul celor nouă luni de cursuri, chiar și în sesiunea de reexaminări. Tot noi gestionăm eliberarea abonamentelor CTP, de care beneficiază peste 3000 de studenți în fiecare lună. Pregătim și ședințele Comisiei Sociale, pentru a fi mereu aproape de nevoile studenților. Asigurăm funcționarea și întreținerea întregii rețele de energie și apă curentă din toate cele 21 de cămine, lucru care ne solicită, în condițiile în care campusul are dimensiunile unui oraș mic, ca populație; oraș în care sunt cazați laolaltă cei mai mulți studenți din toată capitala Moldovei.

Cantina și baza sportivă din campus sunt administrate tot de către DSS, detalii despre componența și activitatea lor fiind disponibile în secțiuni separate pe acest site. Un aspect pe care încercăm mereu să-l îmbunătățim este amenajarea spațiului verde din interiorul campusului. Am vrea, în viitor, în funcție bugetul disponibil, să transformăm fiecare zonă cu spațiu verde în oaze de liniște pentru studenți în care aceștia să se plimbe, să citească, să poată practica sporturi sau să stea să se relaxeze în pauzele dintre sau după cursuri.

Un alt rol important al DSS-ului este acela de a păstra o strânsă legătură cu structurile studențești, fie că este vorba despre asociații, ligi sau reprezentanții acestora în Senat, Consiliile Facultăților și Consiliul de Administrație. De aceea vei găsi pe acest site contactele acestor reprezentanți, dar și ai președinților aleși pe fiecare cămin.

Încercăm să ne facem datoria cu bunul simț academic care ar trebui să ne caracterizeze pe toți, de la personalul administrativ, la cel didactic și, desigur, la studenții care vin la universitatea noastră să-și construiască viitorul.

Regulamentul de organizare și funcționare al Direcției Servicii Studențești