Cum îți faci abonament CTP de tip student?

În contextul pandemiei COVID-19, ținând cont de măsurile de prevenție și protecție, în anul universitar 2021-2022, Compania de Transport Public Iași nu va mai elibera carduri ElstudIS pentru studenții din anul I din ciclurile de studii licență, master, doctorat. Astfel, pentru a-și valida contul de student în aplicația „24pay”, aceștia trebuie să acceseze link-ul sctpiasi.ro/studenti, unde vor avea nevoie de numărul matricol.

Numerele matricole din cadrul TUIASI sunt compuse după cum urmează:

acronim facultate_0000 (număr matricol efectiv)

 1. Facultatea de Automatică şi Calculatoare: AC_0000
 2. Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului „Cristofor Simionescu”:  ICPM_0000 (ICPM”CS”_0000)
 3. Facultatea de Construcţii şi Instalaţii:  CI_0000
 4. Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial:  CMMI_0000
 5. Facultatea de Electronică ,Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei:  ETTI_0000
 6. Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată:  IEEIA_0000
 7. Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului: HGIM_0000
 8. Facultatea de Mecanică: MEC_0000
 9. Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor: SIM_0000
 10. Facultatea de Desing Industrial şi Managementul Afacerilor: DIMA_0000
 11. Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino”: ARH_0000
 12. Doctorat: CSUD_0000

Pașii ce trebuie urmați pentru validarea contului de student prin accesarea adresei sctpiasi.ro/studenti

 1. se alege instituția de învățământ
 2. se introduce numărul matricol după modelul prezentat mai sus
 3. se introduce adresa de email (preferabil cea instituțională) și o parolă. Odată introdusă adresa de email nu va mai putea fi folosită pentru alt număr matricol.

După apăsarea butonului „autntificare”, studentului i se va afișa un „COD 24-pay”, pe care îl va folosi în aplicația „24pay”, o singură dată, la înregistrarea pe platformă, în etapa „administrare cont student”

După crearea contului de student, utilizatorul va putea achiziționa bilete și abonamente la preț redus în mod facil, prin scanarea unui cod QR (de pe site-ul CTP Iași, din mijlocul de transport, din stație ori din fața tonetei) sau prin introducerea în aplicație a unui cod de vehicul (afișat în fiecare mijloc de transport – exemplu 3971).

În cazul în care studenții întâmpină probleme tehnice privind logarea în cont, sunt rugați să ne trimită un email la dss@tuiasi.ro.

Totodată, cardurile ELstudIS deja existente, emise în anii precedenți, vor rămâne active, mai puțin pentru studenții care au absolvit în această vară ciclul de licență, master sau doctorat.

În momentul în care un student își va pierde sau deteriora cardul ElstudIS trebuie să anunțe acest lucru la secretariatul facultății. Cardul va fi apoi blocat, iar accesul în aplicație se va face prin validarea contului de student, prin accesarea adresei sctpiasi.ro/student – conform pașilor 1-4 de mai sus.

Pașii ce trebuie urmați pentru instalarea și utilizarea aplicației „24pay”:

 1. să descarce și să instaleze pe smartphone aplicația „24pay” din Google Play sau App Store.
 2. să introducă „COD 24-pay” generat de site-ul CTP prin logarea pe platforma sctpiasi.ro/studenti sau să scaneze codul QR de pe cardul ELstudIS.
 3. în secțiunea „Transport public” din aplicație trebuie să selecteze opțiunea „Bilete reduse”.
 4. se alege tipul de bilet sau abonament dorit.
 5. se apasă butonul „Cumpără” pentru a efectua plata.
 6. se va primi un mesaj de confirmare a tranzacției.
 7. dacă tranzacția s-a încheiat cu succes, se va primi pe telefon un cod QR ce reprezintă biletul sau abonamentul achiziționat în format electronic și informații despre valabilitatea acestuia.
 8. valabilitatea biletului sau a abonamentului vor putea fi verificate oricând în secțiunea „Portofel

 În funcţie de forma de învățământ urmată, de vârstă sau domiciliu, studenții se vor încadra la una dintre cele 4 categorii de tarife de mai jos:

 1. 55 lei (40 lei) – bilete şi abonamente cu preţ redus cu 50% pentru studenții nesubvenționați (ce urmează cursuri la taxă), cu vârsta sub 26 de ani, care au domiciliul în Iași sau viză de flotant pentru municipiul Iași:
  • abonament unic 30 zile, zona 1 – 55 lei/buc;
  • abonament unic 30 zile, 2 zone – 75 lei/buc;
  • abonament unic 24 de ore – 6 lei/buc;
  • abonament unic 7 zile, zona 1 – 15 lei/buc;
  • abonament unic 7 zile, 2 zone – 25 lei/buc;
 1. 8 lei (6 lei) –  abonamente cu tarif special pentru studenții încadrați la buget (fără taxă) și au vârsta sub 26 de ani, indiferent de domiciliu
 2. Abonamente cu gratuitate 100% pentru studenți orfani de unul sau ambii părinți sau de la casele de copii/centre de plasament – ce sunt încadrați la buget (fără taxă) și au vârsta sub 26 de ani
 3. 95 lei – bilete şi abonamente cu preţ redus pentru studenții nesubvenționați (ce urmează cursuri la taxă), cu vârsta sub 26 de ani, care nu au domiciliul în Iași și nici viză de flotant pentru municipiul Iași

Toate cele 4 tipuri de reducere vor afișa și biletul redus pentru o călătorie, 2 zone, 120 minute, la prețul de 1,5 lei, respectiv două călătorii, 2 zone, 120 de minute la prețul de 3 lei.

Bine de știut:

 • Poți achiziționa un nou titlu de călătorie cu reducere cu cel mult o zi înaintea expirării celui activ.
 • Înainte de a urca într-un mijloc de transport al CTP Iaşi, studenții verifică dacă au un titlu de călătorie valabil, pentru a şti dacă este necesară o nouă achiziţie.
 • Dacă biletul sau abonamentul activ va expira pe parcursul călătoriei curente, cumpără din timp un altul, astfel încât pe întreaga durată a deplasării să ai un titlu de călătorie valabil. Biletul sau abonamentul achiziţionat îţi dă dreptul să foloseşti oricâte mijloace de transport, de pe orice traseu, în perioada şi zona sau zonele de valabilitate.
 • La solicitarea controlorului, prezentaţi pe telefon titlul de călătorie activ. Controlorul va scana cu telefonul propriu codul QR asociat biletului sau abonamentului prezentat, pentru confirmarea valabilităţii acestuia.
 • Refuzul de a prezenta pe telefon titlul de călătorie activ se consideră contravenţie.

Ce faci dacă nu ai un smartphone sau nu vrei să utilizezi aplicația „24pay”?

 1. Studenții care doresc să-și achiziționeze abonamentul prin vechea metodă, abonament în format tip „carton”, își vor putea procura abonamentul de la orice punct de vânzare CTP, pe baza unei poze format carte de identitate și a unei adeverințe, emisă de secretariatul facultății, prin care se atestă următoarele lucruri: dacă se urmează cursuri la „buget” sau la „taxă”, vârsta sub, sau peste 26 de ani, domiciliul sau viza de flotant în municipiul Iași sau în afara municipiului Iași.
 2. Studenţii orfani sau proveniţi de la casele de copiicare vor dori să-și achiziționeze abonamentul prin vechea metodă, abonament în format tip „carton”, își vor putea procura abonamentul doar de la sediul central al CTP, situat pe str. Silvestru nr. 5, pe baza unei poze format carte de identitate și a unei adeverințe, emisă de secretariatul facultății, prin care se atestă faptul că sunt studenţi orfani sau proveniţi de la casele de copii, sunt încadrați la „buget” și au sub 26 de ani.

Alte informații:

Începând cu data de 21.01.2019, studenții cu vârsta peste 26 de ani nu își vor mai putea procura abonamente reduse la prețul de 55 lei (40 de lei), aceștia vor trebui să plătească tariful întreg de 110 lei (80 de lei) conform adresei nr. 1143/21.01.2019 emisă de Compania de Transport Public Iași;

Rețeaua de transport public din municipiul Iași

Sursa foto: Compania de Transport Public Iași