Cum îți faci abonament CTP de tip student?

Update: Studenții care au pierdut ELstudIS vor trebui să achite o taxă de 15 lei adresei CTP nr. 7050/23.04.2019. În această situație, va trebui să urmați următorii pași:

 1. Trebuie să vă prezentați la secretariatul facultății pentru a anunța pierderea cardului;
 2. După ce noul card va fi emis, veți fi contactat telefonic de către angajații DSS cu privire la data la care trebuie să vă prezentați la sediul CTP, situat pe strada Silvestru nr. 5, pentru ridica cardul ElstudIS și pentru a achita suma de 15 lei.

De vineri, 1 februarie 2019, se vor produce o serie de schimbări în procesul de eliberare a abonamentelor de transport local pentru studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași:

 1. Prețul unui abonament valabil 30 de zile pentru zonele 1 și 2 va scădea de la 10 lei la 6 lei, diferența de preț fiind suportată de TUIAȘI;
 2. Studenții cu vârsta peste 26 de ani nu își vor mai putea procura abonamente reduse la prețul de 40 de lei, aceștia vor trebui să plătească tariful întreg de 80 de lei – conform adresei nr. 1143/21.01.2019 emisă de Compania de Transport Public Iași;
 3. Se va închide Casieria de eliberare a abonamentelor CTP de la parterul căminului T19, întrucât studenții TUIAȘI își pot procura abonamente prin aplicația „24pay” la prețul de 6 lei pe baza cardului ElStudIS eliberat de secretariatul facultății și care va fi valabil pe toată perioada studenției;
 4. Studenții care nu vor dori să utilizeze aplicația „24pay” și vor dori să-și achiziționeze abonamentul prin vechea metodă, abonament în format tip „carton”, își vor putea procura abonamentul de la Toneta CTP, din fața căminului T17, pe baza unei adeverințe emisă de secretariatul facultății prin care se atestă faptul că sunt încadrați la „buget” și au sub 26 de ani.
 5. Studenţii orfani sau proveniţi de la casele de copii care nu vor dori să utilizeze aplicația „24pay” și vor dori să-și achiziționeze abonamentul prin vechea metodă, abonament în format tip „carton”, își vor putea procura abonamentul de la sediul central al C.T.P., situat pe str. Silvestru nr. 5, pe baza unei adeverințe emisă de secretariatul facultății prin care se atestă faptul că sunt studenţi orfani sau proveniţi de la casele de copii, sunt încadrați la „buget” și au sub 26 de ani.

Studenții TUIAȘI își vor putea achiziționa abonament cu preț redus de 10 lei 6 lei (începând cu 01.02.2019) pentru transportul local în comun CTP prin aplicația „24pay”. Astfel, studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași nu vor mai sta la coadă la casieria DSS sau la tonetele CTP pentru a-și procura biletele sau abonamentul lunar de transport în comun.

Studenții TUIAȘI trebuie să se prezinte la secretariatele facultăților la care sunt înmatriculați pentru a intra în posesia cardului pentru studenți cu coduri QR – ElStudIS. Pe card sunt inscripţionate ID-ul studentului şi un cod QR unic ce permite utilizarea aplicaţiei „24pay” pentru cumpărarea de bilete şi abonamente cu preţ redus pentru studenţi.

Pe baza codului de reducere QR este permisă cumpărarea doar a unui titlu de călătorie, în perioada în care acesta este activ, iar cardul poate fi folosit atât în stație, în mijlocul de transport, cât și în camera de cămin, acasă sau în orice alt loc.

În cazul în care studenții întâmpină probleme tehnice privind utilizarea cardului ElStudIS sau a aplicației „24pay” sunt rugați să ne trimită un email la dss@tuiasi.ro

Redăm mai jos mesajul transmis de către CTP Iași:

Pentru a putea beneficia de titluri online de călători sau abonamente reduse prin aplicația „24pay”, studenții trebuie să parcurgă următorii pași:

 1. să se prezinte la secretariatul facultății în timpul programului de lucru cu publicul pentru a ridica cardul Cardul ElStudIS ce va fi valabil pe toată perioada studenției.
 2. să descarce și să instaleze pe smartphone aplicația „24pay” din Google Play sau App Store.
 3. în secțiunea „Transport public” din aplicație trebuie să selecteze opțiunea „Bilete reduse”.
 4. să scaneze codul QR de pe cardul ElStudis ce a fost ridicat de la secretariatul facultății.
 5. se alege tipul de bilet sau abonament dorit.
 6. se apasă butonul „Cumpără” pentru a efectua plata.
 7. se va primi un mesaj de confirmare a tranzacției.
 8. dacă tranzacția s-a încheiat cu succes, se va primi pe telefon un cod QR ce reprezintă biletul sau abonamentul achiziționat în format electronic și informații despre valabilitatea acestuia.
 9. valabilitatea biletului sau a abonamentului vor putea fi verificate oricând în secțiunea „Portofel

În funcţie de situaţia personală şi alte criterii stabilite de universitatea la care eşti student, după scanarea codului QR ai acces parţial, total sau restricţionat la titluri de călătorie din următoarele categorii:

1. Bilete şi abonamente cu preţ redus cu 50% pentru studenții ce urmează cursuri la taxă și au vârsta sub 26 de ani:

 • abonament unic 30 zile, zona 1 – 40 lei/buc.
 • bilet 1 călătorie, 120 minute – 1,25 lei/buc;
 • abonament unic 24 de ore – 5 lei/buc;
 • abonament unic 7 zile, zona 1 – 10 lei/buc.;

2. Abonamente cu tarif special pentru studenții încadrați la buget (fără taxă) și au vârsta sub 26 de ani:

 • abonament studențesc, 30 zile – (10 lei) 6 lei/buc începând cu 1 februarie 2019;

3. Abonamente cu gratuitate 100% pentru studenți orfani de unul sau ambii părinți sau de la casele de copii/centre de plasment – ce sunt încadrați la buget (fără taxă) și au vârsta sub 26 de ani

 • abonament gratuit, 30 zile – 0,00 lei/buc.

Poți achiziționa un nou titlu de călătorie cu reducere cu cel mult o zi înaintea expirării celui activ. Înainte de a urca într-un mijloc de transport al CTP Iaşi, verifică dacă ai un titlu de călătorie valabil, pentru a şti dacă este necesară o nouă achiziţie. Dacă biletul sau abonamentul activ va expira pe parcursul călătoriei curente, cumpără din timp un altul, astfel încât pe întreaga durată a deplasării să ai un titlu de călătorie valabil. Biletul sau abonamentul achiziţionat îţi dă dreptul să foloseşti oricâte mijloace de transport de pe orice traseu în perioada şi zona sau zonele de valabilitate.

La solicitarea controlorului, prezentaţi pe telefon titlul de călătorie activ. Controlorul va scana cu telefonul propriu codul QR asociat biletului sau abonamentului prezentat, pentru confirmarea valabilităţii acestuia. Refuzul de a prezenta pe telefon titlul de călătorie activ se consideră contravenţie.

Sursa: http://www.sctpiasi.ro/tarife/elstudis

Rețeaua de transport public din municipiul Iași