Concurs de soluții cu premii de 1.500 de euro pentru amenajarea Centrului civic din Campusul „Tudor Vladimirescu”

  • Ți-ai dori să mărim parcul prof. Cezar Oprișan dintre căminele T9-T11?
  • Ți s-ar părea o idee bună să revitalizăm și spațiul verde dintre căminele T5-T6?
  • Ți-ar plăcea ca zona dintre cele 5 cămine (T5 – T6 și T9 – T10 – T11) să devină un adevărat centru civic al campusului „Tudor Vladimirescu”, similar cu cele din marile campusuri din SUA sau Marea Britanie?
  • Ai o idee de amenajare sau de „landscape design” pentru amenajarea acestui centru civic?

Dacă ai răspuns afirmativ la cele patru întrebări ale noastre și ai idei inovatoare care ies din tipare, te așteptăm să te înscrii la concursul de soluții pentru care punem la bătaie un premiu pe măsură: 1.500 de euro. Ne dorim să creăm astfel una dintre cele mai frumoase zone de relaxare pentru studenți din Europa aici, la Iași, în Campusul „Tudor Vladimirescu”.

Dorim ca împreună cu voi să realizăm un adevărat amfiteatru în aer liber. De aceea vrem să dăm viață împreună celor mai inovative și îndrăznețe idei pe care le aveți pentru a înfrumuseța campusul nostru drag. Noi premiem cea mai bună idee, iar apoi vom asigura finanțarea pentru a o  transpune în realitate.

Modalitatea de înscriere:

În cursă se pot înscrie studenți și tineri absolvenți TUIASI, în mod individual, dar și în echipă, iar o persoană poate depune mai multe proiecte.

În cazul în care se înscriu în competiție și tineri absolvenți TUIASI, aceștia trebuie să facă parte dintr-o echipă din care minimum jumătate din persoane sunt studenți TUIASI.

Înscrierea proiectelor se realizează online, prin completarea a două formulare:

Cele două formulare vor fi expediate pe adresa bogdan.budeanu@staff.tuiasi.ro. În termen de maximum 48 de ore de la trimiterea mesajului, candidații vor primi un e-mail de confirmare a primirii formularelor completate.

Temă de proiectare:

Echipele care vor depune proiecte însoțite de schițe, desene tehnice, piese tehnice precum vederi, secțiuni și amplasare în zonă, cât și reprezentări 3D în contextul oferit ca suport tehnic, vor porni din start cu un avantaj. Predarea proiectelor se va face exclusiv online.

Centrul civic trebuie să găzduiască cu ușurință multiple activități academice precum: evenimente, seri de film, seri de teatru în aer liber, garden party, workshopuri, proiecții video, cât și activităţi relaxante. Lista de exemple de activități nu este limitativă. Limita ține doar creația studenților care se vor înscrie în competiție.

Sfatul nostru: porniți de la lucruri pe care ați dori să le aveți în campus și lipsesc, care vor putea fi de folos generațiilor de studenți ce vor veni la Iași în următoarele decenii: dincolo de nivelul estetic, este importantă componenta utilitară. Să fie frumos, dar și de folos.

În Anexa 1 – puteți găsi releveul pentru spațiului dintre căminele T5-T6 și T9-T10-T11, spațiu care este propus pentru amenajare.

Calendarul concursului de proiecte

  • data lansării concursului de proiecte este 30.05.2023;
  • încheierea perioadei de depunere a proiectelor este 12.06.2023, ora 24.00;
  • discuțiile consultative și de asistență tehnică cu potențialii candidați se vor desfășura în perioada 30.05.2023 – 09.06.2023, ora 14.00;
  • prezentarea proiectelor în fața juriului va avea loc în perioada 13.06.2023 – 20.06.2023, în funcție de programările transmise.
  • anunțarea proiectelor câștigătoare: 21.06.2023.
  • proiectele vor trebui implementate până la data de 31.10.2023.

Echipa câștigătoare va acorda asistență tehnică pentru realizarea proiectului pe perioada desfășurării lucrărilor de execuție.

Proiectele pot fi depuse până pe 12 iunie, iar până atunci cei interesați să candideze pot apela la reprezentanții juriului pentru a purta discuții consultative și de asistență tehnică.

Indiferent de ce idei aveți, membrii juriului vă vor oferi sprijinul pentru a le putea prezenta într-un mod coerent și, mai departe, dacă veți câștiga, să le și implementați.

Persoana de contact: Bogdan Budeanu, director al campusului, email: bogdan.budeanu@staff.tuiasi.ro

Juriu

Un juriu va evalua proiectele depuse în competiție. Acesta va fi format din: un cadru didactic de la Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino”, doi reprezentanți ai Direcției Servicii Studențești și un reprezentant al studenților. Juriul se va asigura că cel mai bun proiect răspunde la nevoile studenților.

Criterii de evaluare a proiectelor

  1. FRUMOS și INEDIT – originalitatea și ingeniozitatea organizării spațiului și dotarea acestuia cu mobilier urban, creativitatea amenajării centrului civic;
  2. PRACTIC – funcționalitatea amenajării centrului civic;
  3. Raportul cost-rezultat al investițiilor financiare propuse – proiectul presupune un raport cost–rezultate satisfăcător, bugetul are o structură realistă;
  4. Nivelul de detalii oferite pentru prezentarea soluției propuse (randări, schițe, prezentare);
  5. Impactul proiectului  – măsura în care proiectul  va  produce  o  schimbare în viața studenților din campus; Intervenția produce schimbări pe termen lung la nivelul beneficiarilor (la nivel social, de comportament, la nivel de mediu ambiental etc.); Proiectul vizează utilizarea materialelor inovative și prietenoase cu mediul.