„Tudor Vladimirescu” este unul din cele mai mari campusuri studențești din România, este plin de forfotă, are un spirit aparte şi este centrul vieţii studenţeşti ieşene, fiind recunoscut astfel chiar și de către studenții celorlalte universități din capitala Moldovei.
Campusul are o suprafață de 137.148 mp, aproximativ 14 ha. Primele cămine construite au fost T1-2 și T3-4, fiind date pentru cazare în anul 1969, iar ultimele au fost T18 și T19, finalizate în anul 1982.
În interiorul campusului se găsesc 21 de cămine, o cantină studenţească cu cele mai accesibile preţuri din oraș, săli și terenuri de sport (dintre care șase terenuri de sport în aer liber, o sală de fitness, o sală de aerobic, o sală de forță și o sală de jocuri în echipă – fotbal, volei, baschet, tenis de câmp) și un dispensar medical. Campusul este alimentat de echipamente termice de ultimă generație, mare parte a căminelor sunt reabilitate și au o capacitate totală de 8.000 de locuri. Toate camerele au acces la internet gratuit și cablu TV.
Reabilitarea şi Modernizarea campusului Tudor Vladimirescu – proiect din fonduri structurale
Mai mult de-atât, trebuie să știi că în „Tudor” sunt cam cele mai mici tarife de cazare din țară. În căminul T17 locuiesc 1080 studenți, fiind al doilea ca mărime din țară. În campus sunt opt spălătorii profesioniste, care deservesc gratuit zece cămine din campus.
Pentru a asigura securitatea studenților, campusul este monitorizat de un sistem de supraveghere video performant, care are în componență 105 de camere.
Dacă ești student la TUIASI, beneficiezi de reduceri considerabile pe transportul în comun, astfel, cu 11 lei, poți călători o lună de zile pe toate liniile CTP. Aici poți găsi găsi procedura prin care poți beneficia de aceste reduceri.
TUIASI oferă și burse în valoare de 1.400 de lei/lună pentru studenții care vor să lucreze la cantină part-time și să strângă niște bani de buzunar.
Direcția Servicii Studențești are grijă ca studenții să aibă tot confortul în campus și încurajează desfășurarea a tot felul de acțiuni în afara orelor de curs. Astfel, în fiecare an, în luna aprilie a fost organizată Ziua Curățeniei în campus, prilej cu care peste 200 de studenți s-au implicat într-o acțiune de ecologizare.
În fiecare an, la începutul lunii septembrie, peste 200 de studenți ai Universității Tehnice vin mai devreme în campus pentru a vărui și amenaja căminele în care urmează să locuiască alături de colegii lor. Timp de o săptămână, cot la cot cu angajații DSS, aceștia lucrează în fiecare dintre cămine, beneficiind de cazare gratuită în acea perioadă, dar și de o reducere a tarifului de cămin.
De asemenea, studenții TUIASI, sub îndrumarea conducerii DSS, participă în fiecare an la Marșul Absolvenților, asigurându-se că Universitatea Tehnică este cel mai bine reprezentată. Grupul de la TUIASI se remarcă în fiecare an, fiind cel mai bine dispus și cu cele mai inedite sloganuri.
În campus activează 11 organizații studențești, la care se adaugă două organizații la nivel internațional BEST și AIESEC TUIAȘI.
Echipa TUIAȘI, campioană la fotbal
Universitatea Tehnică din Iași are propria echipă de fotbal care în 2014 a fost campioană națională și a reprezentat TUIAȘI și România la faza internațională din Rotterdam, unde s-au desfășurat Jocurile Universitare Europene – EUGames 2014, unde au participat 2.830 de sportivi din 280 de centre universitare, reprezentând 174 de universități din 34 de țări din Europa. Jucătorii au echipamente proprii, în culorile alb-albastru care amintesc de tradiția Politehnicii Iași. Începând cu anul 2013, TUIAȘI a participat la mai multe competiţii sportive organizate de Federaţia Română de Minifotbal sau desfăşurate sub egida Federaţiei Române de Fotbal, obținând rezultate remarcabile.
Din anul 2015, universitatea și-a format echipă proprie, atât de fete cât și de băieți, pentru baschet, streetball, volei și badminton, participând la campionatele naționale universitare, organizate de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, prin Federația Sportului Școlar și Universitar.
Din ianuarie 2015, Campusul „Tudor Vladimirescu” poate fi vizitat și prin intermediul unei simulări 3D pe calculator, beneficiind și de o machetă la scara de 1/500. De realizarea acestora s-au ocupat doi studenți care au urmat un internship în cadrul prorectoratului responsabil cu probleme studențești. Construcția machetei a durat aproximativ o lună și a implicat multă muncă, nopți nedormite și plăcerea de a face ceva nou pentru universitate din partea studenților.