În perioada 1 iunie – 30 septembrie, tariful de cămin se va putea plăti doar la administrația căminului, cu cardul

Tariful de cazare în cămin pentru perioada iunie-septembrie 2024 va putea fi achitat exclusiv cu ajutorul cardului bancar la administrația căminului unde este cazat fiecare student.

Plățile online a tarifului de cazare vor fi întrerupte începând cu data de 01.06.2024 până la 30.09.2024, iar site-ul taxe.tuiasi.ro urmând să fie disponibil pentru plata cazării începând cu următorul an universitar (anul universitar 2024-2025).

În cazul situațiilor excepționale, plata cash se poate realiza, pe baza unei cereri oficiale, la casieria de la Rectorat.

Această decizie a fost luată deoarece:

  • foarte mulți studenți se vor decaza în a doua parte a lunii iunie;
  • tariful de cazare se achită per număr de zile locuite în cămine, adică dacă un student se decazeză din căminul T17 în data de 27 iunie, acesta va achita 166,50 lei după următoarea formulă 185 lei/30 zile*27 zile;
  • foarte mulți studenți achită online dimineața tariful întreg de cazare, adică pe întreaga lună (30 de zile), iar în câteva ore se decazeză de la cămin. În acest caz, universitatea trebuie să returneze contravaloarea zilelor din luna iunie pentru care studentul nu a locuit în cămin, demers birocratic care presupune efort din partea ambelor părți.

Astfel, Biroul Financiar-Contabilitate a sistat temporar plata online a tarifului de cazare pentru a nu îngreuna situația atât pentru studenți, cât și pentru universitate. Studenții vor achita tariful de cazare cu cardul direct la administrația căminului conform formulei:

Valoare de achitat luna iunie=(Valoare tarif cazare/30 zile)*nr. de zile locuite în cămin.