Ceremonia de deschidere a anului universitar 2020 – 2021

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași va organiza, în contextul pandemiei COVID-19, ținând cont de toate măsurile de protecție sanitară impuse prin legislația aflată în vigoare, ceremonia de deschidere a anului universitar 2020 – 2021 joi, 1 octombrie, de la ora 11.00, în Campusul „Tudor Vladimirescu”.

La eveniment sunt invitați studenții care încep activitatea didactică prin prezența fizică la cursurile TUIASI, cadrele didactice și membrii colectivului administrativ. În organizarea și desfășurarea acestui eveniment se vor respecta restricțiile impuse de contextul pandemic actual.

Echipele de la cele 11 facultăți ale Universității Tehnice au lucrat toată vara ca anul universitar 2020-2021 să înceapă în condiții de maximă siguranță pentru studenți. Senatul TUIASI a validat propunerea Consiliului de Administrație, stabilindu-se un sistem hibrid de organizare a cursurilor. Astfel, în primul semestru al noului an universitar vor veni la Iași pentru a desfășura activități didactice onsite (în amfiteatrele și laboratoarele universității) studenții tuturor facultăților proaspăt înmatriculați în anul I licență, toți studenții din anul al II-lea și studenții din anul al VI-lea de la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”. Aceștia vor continua activitatea didactică în același regim pentru toată durata anului universitar. Ceilalți vor desfășura activități didactice exclusiv online.

Noul an universitar începe și în contextul în care în cele două sesiune de admitere, din iulie și din septembrie, s-au înscris mai mulți studenți pe locurile de buget și taxă decât în anul precedent, când se înregistrase un record al ultimilor 13 ani. Doar în această toamnă au fost înscriși 500 de candidați pe cele 307 de locuri bugetate scoase la concurs la ciclul de licență, fiind și 154 de candidați pentru locurile de la taxă.