Studenții vaccinați nu vor fi evacuați din cămin în cazul izbucnirii unui focar

Având în vedere numărul ridicat de persoane la nivel național ce au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 în ultima perioada, încurajăm toți studenții cazați în Campusul „Tudor Vladimirescu” să se vaccineze. Aceștia vor primi o lună de cazare gratuită și vor avea posibilitatea să se imunizeze chiar în campus, la baza sportivă.

Vaccinarea cât mai multor persoane este foarte importantă pentru a putea să ne desfășurăm activitatea în siguranță. Vă atragem atenția că, în cazul în care într-un cămin va exista un număr ridicat de persoane care se vor infecta cu COVID-19, universitatea are posibilitatea să dispună evacuarea persoanelor nevaccinate din căminul respectiv, pentru a evita riscul răspândirii infecției. Pentru a evita astfel de situații, întărim sfatul și recomandarea ca toți studenții cazați în Campusul „Tudor Vladimirescu” să se imunizeze în cel mai scurt timp.

Un alt avantaj pentru studenții care au efectuat schema completă de vaccinare este că aceștia pot să-și viziteze colegii din alte cămine, întrucât vizitele în cămine sunt permise, în intervalul orar 07.00-23.00, doar pentru persoanele care fac dovada vaccinării.

În perioada următoare, administratorii de cămin vor aplica o viză pe spatele legitimației de cămin pentru studenții vaccinați, ca aceștia să poată avea acces facil la colegii lor din alte cămine.

Trebuie să țineți cont și de faptul că finalizarea schemei de vaccinare presupune circa o lună și jumătate de la administrarea primei doze. Pentru a beneficia de protecție maximă împotriva virusului, în cazul vaccinurilor ARN-mesager, trebuie să așteptați fie 21, fie 28 de zile până la rapel, iar apoi încă zece zile.

Totodată, aceasta este și perioada necesară care trebuie să treacă de la momentul imunizării și pentru a putea să utilizați certificatul verde. La incidența actuală din municipiul Iași, există restricții de acces la cinematografe sau restaurante, doar pentru persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală, utilizând certificatul verde. Iar în weekend, persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală nu pot ieși din case în intervalul 20.00 – 05.00.

Centrul de vaccinare din campus are un program zilnic, de luni până vineri între 12.00 și 18.00, iar sâmbăta va fi deschis de la 10.00 la 16.00. Centrul funcționează în vestiarele de lângă terenul acoperit din Campusul studențesc „Tudor Vladimirescu”, în apropiere de cantina studențească, situat imediat lângă dispensar – foto. Studenții vor putea alege între vaccinul produs de Pfizer&BioNTech, care necesită două administrări, cât și din serul produs de Johnson&Johnson, care presupune o singură doză.