Studenții și absolvenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași se pot înscrie gratuit până marți, 10 octombrie 2017, la o sesiune de training cu numele „Dezvoltare de competențe și abilități antreprenoriale”. Trainingul este organizat de Societatea Antreprenorială Studențească (SAS) TUIASI, în lunile octombrie-noiembrie, timp în care studenții vor învăța să realizeze un plan de afaceri, dar și să își dezvolte spiritul antreprenorial. Pentru a se înscrie, studenții trebuie să trimită un mail la adresa sas@tuiasi.ro care să conțină nume, prenume, facultatea urmată, anul de studiu, numărul de telefon și o scurtă motivație. Trainingul va avea loc în sala de conferințe a căminelor T7-T8, după un program care va fi stabilit de comun acord cu participanții.
„Sunt mai multe motive pentru care studenții ar trebui să se înscrie, în primul rând trainingul îi ajută să își dezvolte abilitățile de comunicare, vor avea parte de o sesiune de coaching individual și de grup, precum și de o sesiune de mentorat. Vor fi trei ateliere de lucru cu antreprenori de succes, va fi o sesiune de informare cu privire la oportunități de finanțare pentru afaceri tip Start-up nation, vor primi asistență pe tot parcursul trainingului pentru redactarea unui plan de afaceri, plecând de la ideea lor”, a explicat Andrei Gazea, unul dintre membrii Consiliului executiv al SAS. Studenții selectați vor fi împărțiți în două grupe, de maximum 25 de persoane fiecare, iar pregătirea acestora va fi oferită de o firmă specializată în domeniu. La finalul trainingului, toate planurile de afaceri realizate vor intra într-o competiție, iar cele mai bune zece idei vor fi premiate cu un stagiu de internship într-o companie, organizatorii intenționând finanțarea a maximum două afaceri în maniera „Arena Leilor”.
Trainingul „Dezvoltare de competențe și abilități antreprenoriale” este primul proiect demarat de Societatea Antreprenorială Studențească (SAS) TUIASI. Aceasta a fost înființată la inițiativa legislativă a Ministerului Educației, prin ordinul de ministru nr. 3262/2017, fiind o entitate care sprijină, dezvoltă și încurajează spiritul antreprenorial al tinerilor. SAS este condusă de un consiliu executiv, care este format din patru cadre didactice, patru reprezentanți ai mediului de afaceri din Iași și trei studenți, președinte fiind conf. univ. dr. ing. Cristiana Istrate. Următoarele activități SAS se vor desfășura la sediul din Campusul studențesc „Tudor Vladimirescu”, la parterul căminelor T3-T4. „Societatea a fost gândită ca o altfel de școală, care să se desfășoare într-un cadru informal, prietenos și relaxat. De aceea ne-am dorit ca sediul să fie în mijlocul studenților, ca să poată să îl acceseze oricând, să nu fie o barieră între locul în care locuiesc și cel în care învață”, a completat Andrei Gazea. Reprezentanții SAS TUIASI susțin că aceasta sprijină, încurajează spiritul antreprenorial al studenților, le dezvoltă competențele în acest sens, le stimulează dorința de a cunoaște mai multe lucruri din sfera bussiness, în special din domeniul tehnic și ajută la conștientizarea oportunităților existente.
Contact SAS-TUIASI
web: www.sas.tuiasi.ro
facebook: www.facebook.com/SASTUIASI/