Anunț important pentru studenții care au călătorit în afara țării

Studenții care se întorc sau care au fost în ultimele 14 zile în Italia, China continentală, Coreea de Sud sau Iran au obligația să complete chestionarul de mai jos conform adresei Direcției de Sănătate Publică Iași.

[button link=”https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScRYTtSzqD6O1nFZsjcalcU1X-u_h2Pj9SPRR3ifFNYDn5dhA/viewform?usp=pp_url” color=”red”]Chestionar[/button]

Țineți cont de faptul că, dacă ați fost într-o regiune din cele 5 țări care a fost afectată puternică de infecția cu COVID19, (regiunile sunt detaliate pe pagina Ministerului de Externe http://www.mae.ro/node/51759) trebuie să vă autoizolați la domiciliu pentru 14 zile.

Dacă în această perioadă aveți simptome de gripă (febră mare, tuse, dureri musculare) luați legătură cu medicul de familie și sunați la numărul de urgență 112. Dacă veniți dintr-o localitate cu restricții de circulație, afectată de virus, și există șansa să fi intrat în contact cu o persoană care să fie infectată cu coronavirus, și aveți și simptomele asociate cu afecțiunea, trebuie să apelați la numărul de urgență 112.

Nu uitați cele trei reguli foarte importante în prevenirea îmbolnăvirii.

  1. Spălarea cât mai des pe mâini, cel puțin 20 de secunde, cu săpun, ca să ne protejăm, iar când nu avem săpun folosim gel antibacterian / dezinfectant. Este cel mai important pas pentru protecție;
  2. Nu atingem fața cu mâinile fără să fi fost spălați / dezinfectați anterior pe mâini
  3. Autoizolarea pentru 14 zile la domiciliu dacă am mers în zonele infectate, iar dacă avem și simptome sunăm de îndată la medicul de familie.