Programările pentru decazarea studenților din cămin

Update 12.05.2020: În urma atenționărilor trimise de dumneavoastră, am decis să refacem programările de decazare pentru căminele T1-T2, T3-T4 și T17, întrucât la aceste cămine au fost programate în același interval de timp mai multe camere învecinate. Astfel, pentru a putea asigura distanța socială dintre dumneavoastră și pentru a evita posibile riscuri, la adresa de mai jos puteți găsi noile programări pentru cele cinci cămine.

Sub rezerva ridicării restricțiilor de circulație pentru deplasarea individuală a persoanelor între orașe după data de 14.05.2020, puteți găsi mai jos programările de decazare pentru fiecare cămin și cameră.

Documentele necesare decazării sunt următoarele:

 • Cerere de plecare din cămin;
 • Act adițional pentru rezilierea contractului de închiriere;
 • Pentru studenții care au achitat tariful de cămin pe luna martie:
  1. cerere de restituire a tarifului de cămin pentru 20 de zile;
  2. extras de cont în lei pe numele lor la una din băncile BRD, BCR, Raiffeisen, Banca Transilvania, ING; – în cazul în care nu aveți cont la una dintre aceste bănci vă rugăm că până pe data de 15 mai să trimiteți un email la dss@tuiasi.ro;
  3. copie după CI;
 • Împuternicire – pentru studenții care nu pot ajunge la Iași și doresc să delege o altă persoană să-i decazeze și să le ridice lucrurile personale de la cămin; Universitatea a decis că împuternicirile pot fi date în nume propriu, fără să fie parafate de un birou notarial, ceea ce ar fi însemnat timp și costuri suplimentare pentru studenți, respectiv expunerea la riscuri în contactul cu alte persoane. În același timp, trebuie să luăm în calcul și câteva elemente de siguranță a împuternicirii și, astfel, vă rugăm ca procura să fie transmisă în original (nu se acceptă copii), printată pe o pagină A4, iar pe verso vor fi fotocopiate cele două cărți de identitate (a titularului contractului de cazare și a împuternicitului).

Pentru a câștiga timp în procesul de decazare, vă rugăm ca în momentul când veți ajunge la cămin să aveți printate și completate documentele menționate mai sus.

Rugăm studenții să nu uite acasă cheia de acces în cameră.

În cazul de forță majoră în care unii studenți nu vor putea ajunge când au fost programați sunt rugați să trimită un email la dss@tuiasi.ro prin care vor solicita o reprogramare, ce va fi făcută după ce se finalizează toate decazările programate;

În urma discuțiilor cu mulți dintre dumneavoastră, am înțeles că sunt cazuri de studenți care pot ajunge doar în anumite zile la Iași sau doar cu anumiți colegi. Este imposibil să centralizăm o astfel de situație, de aceea am ajuns la următoarea soluție: cei care nu vor putea veni acum, vor aștepta reprogramările următoare, când poate se vor deschide și mijloacele de transport în comun sau vor putea veni cu altcineva cu mașina să își ridice lucrurile din cămin. Am decis să acceptăm doar cazurile în care frații/surorile (rudele de gradul al doilea) care locuiesc în cămine diferite. Aceștia vor putea veni împreună la data uneia dintre programări, cu condiția să anunțe acest lucru cu măcar 2 zile înainte la dss@tuiasi.ro

Vă reamintim că la intrarea în cămin, studenții vor trebui să poarte obligatoriu măști și mănuși. În fiecare moment, când vă ridicați lucrurile din camera de cămin trebuie să aveți grijă de 3 lucruri esențiale:

 1. purtăm mască și mănuși, atât studenți, cât și angajați;
 2. respectăm distanța socială de minimum 1,5 metri față de orice persoană din jurul nostru;
 3. ne dezinfectăm mâinile când intrăm în cămin (în fiecare cămin va fi dezinfectant), iar apoi ne spălăm pe mâini cu apă și săpun ori de câte ori este nevoie până la plecarea din cămin.

T4 12.05.2020 ver 2