Meci de fotbal TUIASI – USV Iași – miercuri, 4 mai, ora 17.00, stadionul Tineretului

Miercuri, 4 mai 2022, de la ora 17.00, pe stadionul Tineretului din Tătărași, echipa reprezentativă de fotbal a universității noastre va disputa meciul tur împotriva Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași.

Meciul dintre TUIASI și USV Iași face parte din etapa preliminară, ce se va disputa tur-retur, a Campionatului Național Universitar de Fotbal organizat de: Federația Sportului Școlar și Universitar, Federația Română de Fotbal, Universitatea Politehnica Timișoara și Universitatea din Oradea.

Haideți să-i încurajăm pe băieții noștri, să facem o atmosferă incendiară la meci și să fim al doisprezecelea jucător!

Galeria studențească va pleca mâine, 4 mai, de la ora 16.00, din parcul dintre căminele T9-T11. Stadionul Tineretului este situat în cartierul Tătărași la o distanță de 2 km de campusul studențesc „Tudor Vladimirescu”.

Echipa de fotbal a universității amintește de tradiția Politehnicii Iași, având aceleași culori emblematice alb-albastru. Forza Poli!

Echipa reprezentativă a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași este antrenată Cătălin Abălașei – cadru didactic de Educației Fizică și Sport și este formată din următorii studenți:

Echipa câștigătoare dintre TUIASI și USV Iași va participa la faza națională de la Oradea din perioada 19-22 mai 2022 alături de reprezentativele a altor 7 universități care au câștigat faza preliminară.

Echipa de pe locul 1 va fi declarată campioană națională universitară a României la fotbal masculin și va avea drept de participare la turneul de fotbal din cadrul Jocurilor Europene Universitare (European Universities Games), ce se vor desfășura în perioada 17-30 Iulie 2022 la Lodz, în Polonia, respectiv la Campionatul European Universitar de Fotbal (European Universities Football Championship), competiții organizate de Asociația Europeană a Sportului Universitar (European University Sports Association) (EUSA).

În anul 2014, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a fost campioană națională și a reprezentat România la faza internațională din Rotterdam, unde s-au desfășurat Jocurile Universitare Europene – EUGames 2014, unde au participat 2.830 de sportivi din 280 de centre universitare, reprezentând 174 de universități din 34 de țări din Europa.