Pentru un campus mai curat, reciclează!

reciclare-sigurec-min

În spatele Căminului T17,  compania Green-Group alături de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iași a instalat o stație de colectare selectivă a deșeurilor, unde studenții pot veni să recicleze până la 12 tipuri de deșeuri, de la cursurile din anii precedenți la PET-uri sau chiar frigidere care nu mai funcționează.

SIGUREC PRIME este o stație de colectare cu adevărat inteligentă, automatizată și interactivă, pentru ca experiența reciclării să fie foarte prietenoasă. Are la bază sisteme de ultimă generație ce identifică deșeurile aduse, le cântărește, le numără și înregistrează în timp real toate aceste informații. Aici poți aduce pentru reciclare peste 12 tipuri de deșeuri: PET, doze de aluminiu, sticlă de sticlă, ambalaje de carton și hârtie, pungi și sacoșe, precum și deșeuri de echipamente electrice și electronice.

De fiecare dată când folosești SIGUREC, aparatul te recompensează cu bonuri de reducere la Carrefour. Recompensele sunt calculate plecând de la următoarele valori de referință: 5 bani/un PET, 3 bani/doza de aluminiu, 1 ban/un borcan sau ambalaj de sticlă, 15 bani/kilogram de hârtie sau carton. Pentru echipamentele electronice, valoarea pe kilogram variază în funcție de tipul aparatului predat, între 60 de bani/kilogram și 10 lei/kilogram.

Și dacă te motivează faptele bune, SIGUREC îți oferă și posibilitatea să donezi recompensa primită. Dacă aduci deșeuri la stație, poți alege să transferi valoarea bonului valoric primit către organizația HOSPICE Casa Speranței, cea mai importantă organizație din România care oferă servicii specializate de îngrijire pentru persoanele care suferă de boli în stadii terminale sau limitatoare de viață.

Te asigurăm că toate materialele ajung direct și sigur în fabricile de reciclare din România și, astfel, datorită implicării tale, vom vedea cum gropile de gunoi din țară încep să se micșoreze. Mai ales că nu stăm bine la acest capitol. La nivel de țară, suntem pe ultimul loc la reciclare. Statisticile europene ne arată cu degetul, reușind să reciclăm doar 3% dintre deșeurile municipale, în timp ce 97% dintre acestea ajung direct în gropile de gunoi.