Opt idei studențești înscrise în concursul de proiecte de revitalizare urbană

În perioada 31 martie – 28 aprilie 2017, Fundația Comunitară Iași, în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), a derulat concursul de proiecte de revitalizare urbană, din cadrul Fondului Antreprenorilor Locali.

Această ediție pilot a programului a presupus derularea unui competiții de idei în urma căruia se oferă aproximativ 10.000 lei celei mai interesante inițiative propuse de către organizațiile studențești ce activează în cadrul TUIAȘI, grupurilor/echipelor de inițiativă formate din studenți sau din tineri absolvenți, asociațiilor de profesori sau instituțiilor de învățământ.

Anunțăm cu entuziasm propunerile înscrise în concurs:

Nr. crt. Proiect Organizație / Instituție / Grup de inițiativă
1 Fit Your Nature! Asociaţia „Grupul Local BEST” Iași (BEST)
2 Amenajarea spatiului verde dintre caminele T3-T4 Grupul de inițiativă „Arhitistic” (Mihael-Ionut Furdu, Georgiana Butnariu)
3 A better place Liga Studenților Facultății de Automatică și Calculatoare Iași (LSAC)
4 SALĂ DE LECTURĂ / RECREAȚIE ÎN AER LIBER Asociația Liga Studenților Electroniști din Iași
5 StudPark Cezar-Ștefan Fandolea
6 Joc, Sport si Socializare Mihaela Sîrbu
7 Foișor pentru recreere și petrecere a timpului liber Asociația Studenților și Absolvenților Facultății de Construcții și Instalații (ASAFCI)
8 Revitalizare Campus Asociatia Studentilor Arhitecti din Iasi (ASAI)

Proiectele vor fi evaluate în perioada 28 aprilie – 5 mai 2017, de către Comitetul de jurizare al concursului. După ce va fi anunțat câștigătorul, acesta va avea la dispoziție patru luni pentru a pune în execuție proiectul, până în prima zi a lunii septembrie.

Fondul Antreprenorilor Locali a fost inițiat de Fundația Comunitară Iași în anul 2015, prin intermediul Cardului Comunității – program de dezvoltare comunitară prin care se sprijină antreprenoriatul local. Antreprenorii implicați în acest program au constituit un fond de finanțare nerambursabilă a proiectelor de revitalizare urbană, fiind vizate pentru a primi bani acele proiecte prin care spațiile devalorizate din Iași își recapătă utilitatea și estetica. La ediția pilot a Fondului au contribuit antreprenorii: Tuffli, Tulip, Jassyro, Hill Center, Papucei, Junior Clinic,  Teo’s Café, Cuptorul Moldovencei, Cake Expert, Retro Caffe, Aroma Zen, Voila Coffe, Frișcot, Restaurant Traian, Artizan Café, La băcănie, Mignon.