Studenții Universității Tehnice vor folosi cardul ca să plătească abonamentele CTP, căminul și mâncarea la cantină

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași propune studenților un mijloc modern de plată pentru a evita cozile care se formează la achitarea tarifelor de cazare în cămine, abonamentelor Companiei de Transport Public Iași (CTP) și mâncării de la cantină. Direcția Servicii Studențești (DSS) a implementat un sistem care va deveni funcțional începând de luni, 20 februarie, prin care studenții vor putea să achite prețul a mai multor servicii direct cu cardul bancar, fără să existe vreun comision suplimentar.

Astfel, de luni, 20 februarie, la administrația fiecărui cămin va exista un POS (point of sale) instalat unde studenții cazați vor putea achita tariful de cazare, iar un aparat similar va fi instalat și la casieria DSS de la parterul Căminului T19, unde se va putea plăti abonamentul de transport în comun CTP. În același timp, și cantina va fi dotată cu POS-uri.

Unul dintre avantajele acestui sistem este că un singur student poate plăti, cu cardul său bancar, tariful de cazare pentru mai mulți colegi. Sistemele de încasare POS au tehnologia contactless, astfel că, pentru tranzacțiile de sub 100 de lei, nu mai este necesară introducerea PIN-ului. Intuim că în acest mod studenții nu vor pierde la fel de mult timp stând la rând la cantină sau la casieria pentru eliberarea abonamentelor CTP. Sistemul este unul flexibil, oferind posibilitatea ca un student să poată achita tariful de cazare și pentru alți colegi de cămin, pe bază de semnătură.

De luni, de când sistemul va deveni operațional, studenții vor avea la dispoziție restul lunii februarie, cât și luna martie și aprilie, pentru a se familiariza cu noul mod de lucru, timp în care vor putea plăti tariful de cămin atât cu cardul, cât și cash, la administrația căminului. Din luna mai, studenții care vor dori să plătească cash tariful de cazare vor completa o cerere tip la administrația căminului, iar apoi vor putea efectua plata la casieria DSS, de la parterul căminului T18. Recomandăm studenților să-și facă carduri la orice bancă doresc, întrucât majoritatea ofertelor au comisioane zero pentru studenți, ușurând atât munca lor, cât și pe cea a angajaților campusului.

Comentarii

comentarii

9 Comments

 1. Cea mai mare prostie facuta vreodata ! Cu banii folositi pentru acest sistem puteati sa modernizati in camine si sa scapam naibii odata de mizerie si gandaci ! Mai trebuie intrare in camin pe amprenta si e gata.

  • S-a dat lege in aceastra prvinta… deci nu e ca vor e ca trebuie.

 2. Inutil. Acesta înghite și gândacii cum înghite și banii? Nu e bai ca avem niște robinete in cameră foarte noi și moderne, faci mușchi când încerci sa le deschizi/închizi, băile nu mai zic, etc. Chiar era nevoie de un astfel de aparat. Mulțumim mult

 3. Platesc 120 de lei pe luna si cand intreb la administratia caminului sa imi schimbe bateria la chiuveta ca, curge 24/7 mi s-a zis ca nu sunt bani si nu dispun de materiale sanitare. Oare unde se duc banii? La izolarea caminelor in luna decembrie-ianuarie?

  • Bogdan Budeanu

   Vă rugăm să ne trimiteți un email la dss@tuiasi.ro cu căminul și camera în care locuiți și vom rezolva problema.

 4. Modern? Sunt probleme muult mai importante de rezolvat.Asa e în țara asta.Se pune accent pe niste nimicuri.Gandacii sunt ca furnicile.Fac curat in fiecare zi în cameră împreună cu, colegii sii in zadar.Când plec acasă trebuie să îmi scutur toate hainele ca nu cumva să aduc paraziții ăștia și alor mei. O femeie de servici ma văzut făcând asta și a urlat la mine, al naibii ca doar atâta știți să faceti. La casierie când mă duc să plătesc și spun o problemă prezentă în cămin, doamna administratoră vorbește în sictir chiar dacă eu am fost și sunt amabil mereu, daar așa e…Cine e bun și respectuos e luat de prost, cine e tare in gură, are viață bună!
  În cămine se fumează peste tot, pe ,,scară de urgenta”(doamne ferește să fie vreun pericol, in caz de evacuare ar fi dezastru deoarece majoritatea ușilor sunt încuiate) si ce e cel mai enervant e că se fumează și în WC-uri.Eu când am nevoie să mă cac nuu pot din cauza a prost crescuților ăstora.M-am jurat că într-o zi am să fac nevoia exact la ușa WC-ului pentru că în condițiile astea nu se mai poate…Noaptea nu poți dormi din cauză că un coleg amabil și foaaaarte la locul lui, ascultă muzică de la 00:00 când normal atunci ar trebui sa dormi, saau să faci orice altceva fără ai deranja pe ceilalți care totuși vor să învețe ceva a doua zi nu?Dor de asta suntem la această facultate.
  Dece nu rezolvați aceste probleme???Nu credeți că sunt mai importante?Ce spuneți??Nimic??
  Da’ na…Noi avem nevoie acum de sistem modern de plată.Pai normal, asta vă interesează mai mult, cum să ne luați mai ușor banul. Va felicit!

  Cu stimă și respect, al vostru student!

  • Bogdan Budeanu

   Achitarea taxelor/tarifelor prin mijloace bancare oferă o siguranță foarte mare atât pentru student cât și pentru universitate. Costurile aferente sunt nesemnificative pentru universitate și zero pentru studenți, din acest motiv încasarea prin POS-uri este utilizată de majoritatea operatorilor economici privați.

   Legat de problema gândacilor, a mizeriei în cămin, a fumatului sau orice altă problemă pe care o întâmpinați în cămin sau campus, vă rugăm să ne trimiteți un email punctual, nu general, în care să menționați căminul, etajul, momentul când se întâmplă un eveniment și vom rezolva problema sesizată. În același timp, dacă faceți o sesizare anonimă este foarte greu se remediem lucrurile, de aceea vă garantăm confidențialitatea discuțiilor pe care le vom purta.

   Mulți studenți au refuzat cu desăvârșire ca în camera lor să se efectueze operațiunile de dezinsecție, de aceea există un risc ca în scurt timp să fie din nou gândaci în cămin. În cazul în care aveți gândaci în cameră, vă rugăm să anunțați de urgență administrația căminului sau să ne trimiteți un email și vom interveni în cel mai scurt timp.

   Multe aspecte sesizate țin și de educația colegilor care locuiesc cu dumneavoastră în cămin. Nu putem angaja o persoană care să supravegheze dacă se fumează în WC-uri.

   Legat de problema personalului administrativ, în ultimele trei luni au fost sancționate disciplinar prin reducerea salariului sau le-a fost desfăcut contractul de muncă unor angajați ai campusului ce își desfășoară activitatea la căminele T1-T2, T12, T13, T17 și T18, care nu și-au îndeplinit corespunzător sarcinile de serviciu.

   Am realizat chestionare lunare prin care studenții și-au exprimat satisfacția vizavi de comportamentul și modul în care își îndeplinesc serviciul portarii sau îngrijitoarele de la cămin. Rezultatele pot fi găsite la: http://campus.tuiasi.ro/pollsarchive/

   Am primit multe sesizări punctuale pe email pe care am reușit să le rezolvăm. Așteptăm un semn de la dumneavoastră la adresa bogdan.budeanu@tuiasi.ro și vom încerca să rezolvăm problemele transmise.

 5. In sfasit, dupa ce ma gandeam indignat a un campus de ingineri nu are un amarat de POS, si trebuie sa stam la cozi, unde casieriile au program super scurt, se produce minunea! Felicitari DSS.
  Daca s-ar pune si la casieriile facultatilor cate un POS, ar fi perfect.

 6. T17
  – plin de mucuri de tigara, gunoaie
  – sistemul de detectie la incendiu nu e functional
  – colegii FAC scandal si muzica dupa 00.00
  – o sa Arden CA sobolanii Mai CEVA CA in colectiv CA unele usi de urgenta nu aunt deschise

Comments are closed.