Procedura de cazare pe perioada vacanței de vară

Update – 18.06.2019: Perioada de înscrieri online aferentă cazării pe perioada verii s-a înscheiat. Bazele de date cu studenții înscriși au fost trimise către decanetele facultăților. 

Căminele din campus vor fi deschise pentru studenți până în ultima zi de practică tehnologică. Pentru 10 din cele 11 facultății din cadrul universității, ultima zi de practică este vineri, 12 iulie 2019. Pentru Facultatea de Automatică și Calculatoare, ultima zi de practică este vineri, 26 iulie 2019.

Pe perioada vacanței de vară, după data de 12 sau 26 iulie până pe 15 septembrie, vor fi deschise următoarele cămine:

  • T9 și T10 pentru studenţii de la ciclurile de licenţă și master;
  • T7, T16, T20 scara A și B, T21 doar pentru studenţii căsătoriţi, doctoranzi sau studenții care au locuit în aceste cămine pe perioada anului universitar 2018 – 2019.

După data de 15 septembrie, în campus vor putea rămâne doar studenții care au locuit pe perioada verii și care vor primi aprobare de la facultate, în funcție de situația școlară. Fiecare facultate va decide criteriile pentru care va acorda cazare studenților după data de 15 septembrie. Studenții care vor primi aprobare de cazare se vor muta pe data de 16 septembrie în căminul și camera în care vor locui pe toată perioada anului universitar 2019 – 2020.

I. Pașii care trebuie urmați pentru a beneficia de cazare pe perioada verii

  1. Studenții trebuie să se înscrie online, accesând formularul de mai jos, până pe data 17 iunie. Înscrierea în baza de date online este obligatorie, dar nu înseamnă și implicit acordarea dreptului de cazare. Baza de date online a fost creată pentru că în anii trecuți studenții au pierdut foarte mult timp stând la rând la administrația căminului deschis pe vară. Procesarea documentelor de cazare aferente unui student durează în medie 4-5 minute, prin urmare într-o oră se pot caza între 12 și 15 studenți. Vă rugăm să completați cu atenție adresa de e-mail pentru că veți fi contactați cu minimum 48 de ore înainte cu privire la data și ora la care să vă prezentați la administrația căminului deschis pe perioada verii pentru a efectua procedurile de cazare. Căminele T9 și T10 care vor fi deschise pentru cazare în această vară vor fi eliberate treptat de către studenții care vor pleca în vacanță. Astfel, și cazările pe perioada verii se vor efectua treptat începând cu data de 1 iulie, în funcție de eliberarea camerelor din T9 și T10.
  2. După ce s-a făcut înscrierea în baza de date, studenții trebuie să downloadeze, printeze şi completeze cererea de cazare pe perioada vacanței de vară.
  3. Se merge la căminul în care s-a locuit pe perioada anului universitar 2018-2019, unde se va verifica dacă sunteți la zi cu plata căminului, apoi administrația căminului va viza cererea.
  4. Cererea avizată de administrația căminului împreună cu adeverința de angajat sau de efectuare a unui stagiu de internship sau practică trebuie depuse spre aprobare la decanatul facultății. Perioada de depunere a cererilor de cazare la decanetele facultăților este 17 – 26  iunie 2019.
  5. Studenții vor aștepta un e-mail de la Direcția Servicii Studențești în care vor fi înștiințati cu privire la data și ora când să se prezinte la administrația căminelor T9 sau T10 pentru a se caza pe perioada verii. Cererile de cazare vor fi trimise de decanatele facultăților direct la administrația căminelor.

 

Formular de înscriere

 

Studenții de la alte universități care au locuit pe perioada anului universitar 2018-2019 în campusul „Tudor Vladimirescu” vor urma aceiași pași pentru cazare ca studenții TUIASI, doar că, în loc de secretariatul facultății, vor depune cererea la secretariatul DSS, situat la parterul căminului T18.

Studenții doctoranzi care au locuit pe perioada anului universitar în căminele T2 sau T8 se vor muta pe perioada vacanței de vară în căminele T8 sau T16. Studenții doctoranzi, indiferent de căminul în care locuiesc, nu trebuie să urmeze etapele procedurii de cazare, ci doar să completeze modelul de cerere și să-l înainteze spre aprobare către decanatul facultății până pe data de 26 iunie.

Tariful de cămin pe perioada de vacanței de vară se va achita în cel mult două tranșe. Prima tranșă trebuie plătită în momentul cazării pentru minimum 30 de zile de ședere în cămin, iar a doua tranșă în perioada 5 – 9 august 2019.

II. Tarife de cazare aferente vacanței de vară, 12 iulie (sau 26 iulie pentru Facultatea de Automatică și Calculatoare) – 01 septembrie 2019

A. pentru studenţii TUIASI – ciclurile de studii licență și master:

  • T9, T10 – 10,00 lei loc/zi;
  • Cămin T7, T16, T20 scara A și B, T21 – 14,00 lei loc/zi;

Notă: Studenţii de la alte universităţi care au locuit pe perioada anului universitar 2018-2019 în Campusul studențesc „Tudor Vladimirescu” vor achita același tarif de cazare ca studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

B. pentru studenții doctoranzi la zi TUIAȘI:

  • Cămin T7, T16 – tariful va fi în regim subvenţionat de 180 lei doctorand/lună sau 6,0 lei doctorand/zi;
  • Cămin T20 scara A și B, T21 – tariful va fi în regim subvenţionat de 230 lei doctorand/lună sau 7,66 lei doctorand/zi;

Notă: Studenţii doctoranzi la zi de la alte universităţi care au locuit în anul universitar 2018 – 2019 în Campusul studențesc „Tudor Vladimirescu” vor achita același tarif de cazare ca studenții doctoranzi ai Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

C. pentru candidaţii la admiterea TUIASI și însoţitorii acestora se vor percepe tarifele de la punctul A

D. pentru studenții altor universități care nu au locuit în campus pe perioada anului universitar 2018-2019, pentru candidații la concursul pentru definitivat gradul I sau gradul II, pentru grupuri organizate de tineri sau vizitatori și pentru alte categorii de persoane a căror vizită este în afara scopului didactic – în limita locurilor disponibile:

  • Cămin T9, T10 – 18,00 lei loc/zi;
  • Cămin T7; T16; T20 scara A și B, T21 – 22,00 lei loc/zi.

III. Tarife de cazare aferente perioadei de restanțe 2 – 15 septembrie

A. pentru studenţii TUIAȘI – ciclurile de studii licență și master:

  • 5 lei loc/zi tarif aplicabil de toate căminele din campus pentru studenții aflați în ciclurile de studii licență sau master;

B. pentru studenții doctoranzi la zi TUIAȘI:

  • Cămin T7, T16 – tariful va fi în regim subvenţionat de 180 lei doctorand/lună sau 6,0 lei doctorand/zi;
  • Cămin T20 scara A și B, T21 – tariful va fi în regim subvenţionat de 230 lei doctorand/lună sau 7,66 lei doctorand/zi;

Notă: Studenţii doctoranzi la zi de la alte universităţi care au locuit în anul universitar 2018 – 2019 în Campusul studențesc „Tudor Vladimirescu” vor achita același tarif de cazare ca studenții doctoranzi ai Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

Programul cazărilor pentru perioada 2 – 15 septembrie:

  • Luni – vineri între orele – 08.00 – 14.00;
  • Sâmbăta între orele – 08.00 – 12.00;

Căminele se vor deschide duminică, 1 septembrie 2019, între orele 08.00 – 12.00. Tariful de cazare pentru ziua de 1 septembrie este de 10 lei/zi, în conformitate cu tariful aferent vacanţei de vară.

IV. Tarife de cazare aferente perioadei 16 – 30 septembrie

Studenții care vor primi aprobare din partea facultății să locuiască în campus după data de 15 septembrie până la începerea noului an universitar vor achita tarif de cazare aferent perioadei nedidactice conform punctelor I.A, I.B sau I.C, în funcție de categoria în care se încadrează.

Foto: Nicu Zaharia

Cerere cazare vara 2019

Contract închiriere vara A3 fata-verso